Gezellige jubileumavond volleybalvereniging Sparta

Volleybalvereniging Sparta in Munnekeburen bestaat 50 jaar. Dat jubileum werd zaterdag met 115 bezoekers gevierd in het Polderhuus in Munnekeburen. In augustus 1969 startte de volleybalafdeling binnen gymnastiekvereniging Sparta Hygiëa. Twee dames- en twee herenteams trainden eerst een jaar, voordat er in 1970 deel werd genomen aan de competitie. Het aantal teams in de competitie wisselde in de beginjaren, maar de afdeling hield stand.

In de daarop volgende jaren werden er kampioenschappen gevierd bij zowel de dames als bij de heren. Ook startten er jeugdteams. In maart 1989 scheidde de afdeling volleybal zich af van de gymnastiekvereniging. Het zelfstandige Sparta bestaat tegenwoordig uit drie damesteams, een C-jeugdteam, mini’s en recreanten. (

Oud-)leden en (oud-)trainers en coaches waren uitgenodigd. Na het welkomstwoord door voorzitter Anja Dragt werden enkele jubilarissen in het zonnetje gezet. Vervolgens had wethouder Jack Jongebloed lovende woorden voor Sparta, ook de gemeente gaat zich meer inzetten om het sporten te stimuleren. Hij overhandigde een enveloppe met inhoud. In een quiz werd de historische kennis van de volleybalvereniging getest.

Tijden de gezellige barbecue kon geluisterd worden naar de band Rockin’4 en konden oude documenten en foto’s worden ingezien.