SCO start seizoen tegen lastig Oost-Arnhem

Oldeholtpade - -SCO start zaterdag het nieuwe korfbalseizoen met een thuiswedstrijd tegen Oost-Arnhem.

Deze altijd lastig te bespelen ploeg staat onder leiding van de geslepen tacticus Ron Steenbergen. Een pittige start, aangezien de blauwhemden vorig jaar op het veld tweemaal mazzelden tegen de Arnhemmers, die vervolgens in de zaal de ploeg van trainer-coach Riko Kruit volmaakt kansloos liet.

Spelers haken af

Ook komend seizoen lijkt een lastige te worden voor SCO, dat puntspeler Menno de Vries en rebounder Wessel Mulder zag afhaken. Frank van der Veen keerde na een kort uitstapje naar Udiros terug op het oude nest en van Oerterp kwam Rixt Buma over.

Gebrek aan scorend vermogen

Vooral een mogelijk gebrek aan scorend vermogen zou SCO zeker in de zaal met de schotklok parten kunnen spelen. Temeer, omdat het team het nog steeds zonder alleskunner Melvin Frieswijk moet stellen. Hij revalideert van een zware knie-operatie.

Technische staf

In de begeleidingsstaf wordt hoofdtrainer Riko Kruit ook in zijn tweede seizoen bijgestaan door assistent-trainer Lennert Westerhof, die de coaching van SCO 2 voor zijn rekening neemt, fysiek trainer Arjan Kreeft en verzorger Robin van Dalen. Hij is vervanger van de geblesseerde Josta Westenbroek.

De doelstelling is zo snel mogelijk voor de zaal punten proberen te pakken om afstand te nemen van de onderste plaatsen. Iets wat vorig jaar niet echt lukte, waardoor SCO na de zaal nog volop aan de bak moest. In een poule met Tempo, Wageningen, Rohda, Meervogels, Oost-Arnhem, Heerenveen en Mid-Fryslan zitten er geen makkies bij.

Ook dit seizoen speelt SCO zijn thuiswedstrijden zaterdagavond om 19.00 uur.