Spaar ‘oude’ plaatjes bij AH Bijsterbosch

Wolvega - Bij supermarkt AH Bijsterbosch in Wolvega start maandag 9 september een bijzondere spaaractie.

Klanten kunnen historische plaatjes verzamelen voor in een boek genaamd ‘Groeten uit Weststellingwerf’. Wanneer eenmaal gevuld met stickers vormt ‘Groeten uit Weststellingwerf’ een leesboek met vele oude foto’s van alle dorpen in Weststellingwerf. Het boek is samengesteld door uitgever Retrospect Boekproducties Diever in samenwerking met Geert Lantinga. De amateur-historicus uit Wolvega selecteerde de foto’s en schreef de teksten.

‘Wij als Albert Heijn waren al tijden op zoek naar een actie gericht op alle doelgroepen. Veelal zijn de stickerboeken gericht op kinderen, maar met dit album hopen wij iedereen een kijkje te geven in de rijke geschiedenis van onze schitterende gemeente. Zeer dankbaar zijn wij Geert Lantinga voor zijn grote bijdrage aan dit boek’, aldus eigenaar Jaap Bijsterbosch.

Maandag is het eerste volgeplakte exemplaar overhandigd aan burgemeester André van den Nadort. Van den Nadort: ‘Een prachtig verzamelalbum voor iedereen die iets wil weten over de mooie historie van de gemeente Weststellingwerf.’

Naast de overhandiging van het eerste boek zijn er ook twee cheques ter waarde van €500 uitgereikt aan de Oudheidkamer Weststellingwerf en aan de Vereniging Historie Weststellingwerf. Dat bedrag ontvangen zij voor het beschikbaar stellen van het oude beeldmateriaal.

Het boek wordt deze week huis aan huis in de gehele gemeente bezorgd.