DVO verslaat LDODK in warm Noordwolde

Noordwolde - De korfballers van DVO Bennekom versloegen zaterdagmiddag op het veld van Leonidas in Noordwolde LDODK uit Gorredijk niet onverdiend met 17-19.

Daarbij moet worden aangetekend dat LDODK bij deze top-oefenwedstrijd nog geen gebruik kon maken van de drie vakantievierende internationals, die eerder deze maand in Zuid-Afrika wereldkampioen werden.

De wedstrijd tussen de reserveteams werd eerder op de middag door LDODK2 met 17-7 gewonnen. De hoge temperaturen maakten korfballen ondanks drinkpauzes extra lastig. Het was duidelijk dat er door diverse spelers nog flink geknokt moet worden voor een basisplaats.

De hitte kan ook van invloed zijn geweest op de publieke belangstelling. Zo’n 150 mensen kwamen op de wedstrijden af. Niettemin timmerde Leonidas flink aan de weg en liet maar weer eens zien wat voor mogelijkheden er in Noordwolde zijn van trainingskampen. Na afloop kregen beide selecties door Leonidas een maaltijd aangeboden.

Het volgende evenement dient zich zaterdag a.s. al weer aan. Dan komen bijna tachtig jeugdteams in actie op het toernooi van Leonidas.