Jongeren van toen laten jaren ’60 herleven in Wolvega

Wolvega - De jaren '60 van de vorige eeuw waren een periode waarin in Wolvega veel veranderde en een bijzondere jeugdcultuur met nieuwe popmuziek ontstond. Om herinneringen aan die tijd op te halen is er zaterdag 14 september een reünie in De Rustende Jager in Oldeholtpade.

Het waren de tijden van Artikel 461, het Tempeltje, Jeugdkern, Nivon-jongeren, het maandblad Aktie en de bands Autumn ’67, the Fools, Sitting and Thinking en Clasic 5. De toonaangevende bluesband van toen was Artikel 461. Klup 461 organiseerde toen optredens met veel bekende Nederlandse bands in gebouw Irene, het NVV gebouw en de sporthal, waar ook de Tukkelfestivals 1, 2, 3 van Nivon jongeren plaatsvonden. Het was de tijd waarin een jongerencentrum in Wolvega handen en voeten kreeg.

Muziek is de rode draad van de reünie, maar er zijn ook film- en andersoortige presentaties. Er is inmiddels veel ‘oud materiaal’ verzameld. Er is geluidsapparatuur aanwezig, voor degene die een optreden wil verzorgen. Daarnaast is er een buffet en een afterparty.

De reünie begint om 16.00 uur. Aanmelden kan op www.nivonjongeren.nl/reunie