Spokeplasdiensten trekken zo’n 400 bezoekers

Noordwolde - Bij de Spokeplas in Noordwolde was zondagavond de laatste van drie openluchtkerkdiensten. Jaarlijks komen er steeds meer bezoekers. Bij de drie openluchtdiensten zijn rond de 400 bezoekers geweest.

Op de laatste bijeenkomst met als thema ‘Als het spookt op de plas…’, was ds. Klaas Jelle Faber uit Wolvega de voorganger. Faber verzorgde de overdenking en maakte het vergelijk tussen het meer van Tiberias en de Spokeplas. Jezus trok daar Petrus uit het water. Petrus werd de hand toegestoken toen hij in nood zat.

Muzikale medewerking werd verleend door een muziek/zanggroep uit Wolvega: Tjeerd de Vries (drums), Yvonne Koopman-van Zwieten (zang), Tjeerd Rinsema (zang), Erwin van Zwieten (gitaar/zang) en Klaas Jelle Faber (piano). Op de dienst kwamen ongeveer 130 bezoekers af. Ondanks de dreigende wolken bleef het droog.

De organisatie was in handen van de Protestante gemeente Lindestreek Noordwolde/Steggerda en de voortgezette Gereformeerde Kerk in Noordwolde. De diensten werden ook bezocht door de campinggasten in de brede regio. Zondag zijn er de reguliere kerkdiensten met in de avonddienst een zangdienst in het kerkgebouw aan de Dwarsvaartweg.