Overpeinzing.
Door de Stellingwerver kerkgemeenschap

Alle beetjes helpen

Het is warm, records worden gebroken. We hebben een hitteplan klaarliggen.

Droogte alom en het weer is het gesprek van de dag. Zomer in Nederland. Zomer!

Dat woord roept altijd wel iets wakker in mensen.

Het is een tijd waar we altijd al ver van tevoren naar uitkijken, al is het alleen maar omdat het de vakantietijd bij uitstek is.

Maar veel meer nog kijken we ernaar uit omdat het er allemaal zo anders uitziet.

Alles in de natuur groeit en bloeit en het is een enorme kleurenpracht als je om je heen kijkt.

En daar hoef je echt niet ver voor van huis, want het is zo dicht bij al te zien, in je eigen tuin misschien, of op het balkon, of in de straten waar de bomen hun groene “zomerjas” aan hebben.

In deze dagen is de wereld waarin wij leven, Gods schepping, prachtig om te zien, en lijkt het duister verdreven te worden.

Maar het is ook een tijd die uitnodigt om daar eens wat langer bij stil te staan, al wandelend of fietsend, of genietend in de tuin of op het balkon. Want het is allemaal niet meer zo vanzelfsprekend. Ons klimaat staat onder druk, we leven in een tijd waarin veel van mensen gevraagd wordt, steeds meer jonge mensen hebben als van burnouts. Eenzaamheid is een probleem waar we onze ogen niet voor kunnen sluiten. Al mijmerend komen dan wat vragen naar boven.

“Hoe kunnen wij een bijdrage leveren dat wereld niet alleen in de natuur mooi is maar ook in al zijn andere facetten”. Hoe kunnen we zorg hebben voor elkaar, hoe kunnen we onze stem laten horen tegen het onrecht in de wereld, hoe houden we de natuur in al zijn pracht in stand, hoe dragen we bij aan het levend houden van ons geloof? Veel vragen waarop niet meteen een antwoord te geven is maar samen kom je heel ver.

Vele kleine beetjes helpen, dus als we allemaal iets uitzoeken om een bijdrage te leveren is het mogelijk om de wereld waarin wij leven daadwerkelijk Gods schepping te laten zijn.

Lidy Langendijk, HH. Petrus en Paulusparochie Wolvega