Apexswim Team timmert flink aan de weg

Wolvega - Het Apexswim Team in Wolvega breidt door goede wedstrijdresultaten landelijk en regionaal haar ledenbestand in wedstrijdzwemmers en officials flink uit.

In september 2018 zijn de coaches Nicolette Griffioen en Anthony van Haren begonnen met een nieuw concept in het wedstrijdzwemmen in samenwerking met de KNZB. De pilot leverde meerdere medailles en podiumplekken op tijdens regionale en Nederlandse kampioenschappen.

Beide coaches zijn inmiddels 12 jaar actief in de zwemsport. Apexswim richt zich met name op wedstrijdzwemmers en triatleten die via een opleiding qua zwemtechniek en zwem- en landtraining de top willen bereiken.

Regionale dekking

Met het nieuwe zwemconcept wil Apexswim in Noord-Nederland grotere regionale dekking te realiseren. De zwemmers komen nu uit Wolvega, Heerenveen, Bolsward, Dokkum, Assen, Groningen tot aan Woldendorp.

Kindje

Nicolette Griffioen en Anthony van Haren zijn zeer content met de uitbreiding. ‘Na zoveel jaren is het natuurlijk een beetje je kindje geworden. We zijn blij dat het met Apexswim zo goed gaat. Groei maakt verdere uitbreiding en verbreding van de zwemactiviteiten mogelijk en geeft meer continuïteit. Apexswim is een sterk concept dat niet gaat voor de winst op korte termijn, maar veel meer kijkt naar de continuïteit van de talentontwikkeling in Regio Noord en daarbuiten.’

Apexswim heeft een eigen opleidingsgroep Apexswim Rookies (8-11 jaar), een Apexswim Team (junioren en senioren) en Apexswim Tri Team (junioren en senioren). Apexswim zwemt in het 25 meter zwembad de Steense in Wolvega en het 50 meter zwembad de Welle in Drachten.