Het wordt weer een regionaal spektakel aan de Schapendrift

Basse - Zondag 28 juli staan de grasbaanraces weer op het programma op het zandcircuit aan de Schapendrift in Basse. Voor de derde maal op rij organiseert de ‘autocrosscommissie Basse’ het grasbaanfestijn wat een lange historie kent op het circuit Schapendrift.

De eerste van de drie grote auto- en motorsportevenement op de kalender in Basse is de grasbaanrace die in samenwerking met de VTBM wordt georganiseerd. In diverse klassen en uiteenlopende leeftijden zullen de coureurs hun tweewielers weer de sporen geven op de altijd harde zandbaan. Er staat nog wat regen in de planning, maar toch zal met de droge ondergrond het al weer snel ouderwets hard gaan op het gras.

Lokale vedettes

Onder de coureurs welke veelal uit het Noorden afkomstig zijn, ook dit jaar weer veel lokale vedettes verspreidt over de diverse klassen. Vooral in de jeugdige klassen is er een goed lokale vertegenwoordiging en dit brengt uiteraard voldoende familie en kennissen op de been om hun jonge talenten aan te moedigen. In de 50 cc klasse zijn het Nick Kemper, Nick Nijmeijer en Jesse Klaster die de eer hoog moeten houden en getuige de laatste jaren zullen zij er een verbeten strijd van maken. Bij de 85 cc klasse zijn het broer Duke en zus Sam Kuiper uit Steenwijkerwold die hun kunsten willen tonen op de ‘thuisbaan’, maar Wout van de Bij zal ze hierbij bestrijden, omdat ook hij hoge ogen wil gooien voor eigen publiek.

Oudere jeugd

De oudere jeugd zal elkaar bestrijden in de zwaardere klasse van de gecombineerde 125 / 250 cc klasse, waarbij Stijn Blum het zwaar zal krijgen in de strijd tegen zijn plaatsgenoten Martijn en Ruben Wardenier uit Marijenkampen en de neven Mathon en Mitchel Mosterman uit Steenwijkerwold. De regionale rijders worden zoveel mogelijk gebundeld in de regioklasse en alle genoemde klassen kennen hun eigen heats die worden verreden voor het clubkampioenschap van de VTBM baansport.

Brommerklasse

Lokale rijders zijn ook vaak geïnteresseerd in de altijd vermakelijke brommerklasse, zoals Ron Zandbergen uit Steenwijkerwold. Naast de reeds genoemde klassen komen de volgende klassen nog aan start op de grasbaan aan de Schapendrift in Basse; Toppers, 65 cc, dames, veteranen, 125 cc jeugd en senioren met Lambert Veltman uit Oldemarkt, ST 250 cc, VT, ST2 en de ST1 / ST 3 klasse waarin Tommy Kruis uit Steenwijk nog een vijfde plaats behaalde 6 juli in Lutjegast.

De trainingen beginnen zondag om 10:00 uur en de wedstrijden om 12:00 uur en de finales zullen tegen het einde van de middag verreden worden met aansluitend de prijsuitreiking en wederom muzikaal vermaak voor al het publiek. Kinderen tot 14 jaar hebben gratis entree en voor de rest is de toegangsprijs € 5 voor een vermakelijke dag aan motorsport op het grasbaancircuit aan de Schapendrift in Basse.

Willemsoord

Voor de liefhebbers is er drie weken later wederom een groots grasbaan evenement in de regio, dan houdt de VTBM een weekend lang grasbaanraces in Willemsoord met op zondag 25 augustus de ‘Cyriel van Steden Memorial’ en op zondag 8 september zijn er VTBM Kampioensraces in Kuinre.