Beschonken tweetal maakt nachtelijke rit in elektrische transporter en crasht

Makkinga - Twee inwoners van de Stellingwerven zullen zich de nacht van zaterdag op zondag nog lang heugen. Het tweetal besloot rond half twee in Makkinga een rit op een Leffert elektrische transporter te gaan maken.

Een slecht idee, zo bleek. Nadat de twee de Lyclamaweg hadden verlaten ging het mis op de kruising Buterheideveld met de Balkweg. Daar verloor de 23-jarige bestuurder uit Oosterwolde de macht over het stuur, waarna het voertuig kantelde en beide inzittenden uit het wagentje werden geslingerd.

De 24-jarige bijrijder uit de gemeente Ooststellingwerf raakte daarbij gewond aan zijn hoofd. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten gebracht. De bestuurder werd na controle ter plaatse eveneens naar hetzelfde ziekenhuis overgebracht.

Een blaastest wees uit dat beiden onder invloed van alcohol verkeerden. Er is proces-verbaal opgemaakt, de bestuurder kreeg daarnaast een rijverbod opgelegd. Kennissen van het duo hebben het voertuig overeind gezet en teruggebracht naar de plek waar het vandaan kwam.

Een Leffert Elektrische Transporter is een klein, elektrisch aangedreven transportvoertuig dat geschikt is voor ruige en onverharde omgeving. Het is bijvoorbeeld geschikt om mee over het strand of door de modder te rijden.