Edwin Rutten ontvangt boek over 30 jaar Opera Spanga

Spanga – Opera Spanga viert deze zomer het 30-jarig bestaan. In samenwerking met de gemeente Weststellingwerf is daarom een fotoboek uitgebracht over 30 jaar Opera Spanga: Opera in het weiland.

Journalist Kasper Jansen (opiniekrant Argus, voorheen operarecensent NRC Handelsblad) belicht de achtergronden bij de voorstellingen die de afgelopen 30 jaar door artistiek leider Corina van Eijk zijn gerealiseerd. Het eerste exemplaar van het boek wordt op donderdag 25 juli uitgereikt door burgemeester André van de Nadort aan Edwin Rutten.

Edwin Rutten

Zanger, presentator en acteur Edwin Rutten draagt Opera Spanga al jaren een warm hart toe. Hij bezocht verschillende voorstellingen samen met zijn vrouw, operazangeres Annett Andriesen. Rutten is vooral bekend geworden van het VARA-kinderprogramma De film van Ome Willem, waarin hij de rol van Ome Willem speelde.

Internationale bekendheid

Wethouder Roelof Theun Hoen is als portefeuillehouder Kunst en Cultuur trots op Opera Spanga in Weststellingwerf. ‘Elke zomer strijkt de top van de Nederlandse operawereld neer in de weilanden van Spanga, beter bekend als het Verona van Weststellingwerf. Op eigenzinnige wijze weet artistiek leider Corina van Eijk met haar opera's iets toe te voegen aan het Friese cultuurlandschap. En met duizenden bezoekers per jaar levert opera Spanga een belangrijk aandeel aan de landelijke en zelfs internationale bekendheid van de Rottige Meente.’

Het boek is te koop bij de voorstellingen of te bestellen via de website van Opera Spanga.

Twee korte opera’s

Opera Spanga bestaat dit jaar uit twee korte opera’s van een uur die na elkaar gespeeld worden: Pagliacci van Leoncavallo en Il Tabarro van Puccini. Beide opera’s gaan over vrouwelijke ontrouw. De vrouwen worden echter niet gedreven door lust, maar door de dringende behoefte zichzelf opnieuw uit te vinden. De voorstelling wordt gespeeld in een halfopen tent in het Friese buurtschap Spanga en is te zien van 25 juli t/m 10 augustus.