Blesdijke gloeit nog na van feest

BLESDIJKE Drie dagen waren haast te kort voor het Summer Weekend. Drie dagen lang leefden de inwoners zich uit bij diverse festiviteiten voor jong en oud, waarvan twee voor het eerst werden gehouden.

De activiteiten waren voor het merendeel in en rond de tent aan de Markeweg. Martijn van der Hoek van de activiteitencommissie is nog enthousiast over het verloop. „Het was prachtig, zeker weten. Een prima opkomst, er zit zelfs een stijgende lijn in”, glundert hij. Het begon vrijdag met de eerste editie van de pubquiz, waarbij de heren het opnamen tegen de dames. „De dames hebben gewonnen. Een groot succes met flinke opkomst. Ik denk tussen de 60 en 80 personen”, aldus de Blesdijker.

De eerste Kingsrun zaterdag had over animo ook niet te klagen. In deze survivaltocht konden de ongeveer 70 deelnemers zich uitleven op zandpaden, in sloten en met allerlei hindernissen. „Het parcours was 2,5 kilometer lang. Een deelnemer uit Wolvega legde dat maar liefst vijf keer af. Er was trouwens geen prijs aan verbonden, het was gewoon een kwestie van lopen tot je niet meer kon”, lacht Van der Hoek.

Enchillada’s

Voor de Mexicaanse avond - met smakelijke gerechten van Emiel - hadden zich 130 personen aangemeld en die hadden het ook prima naar de zin met enchillada’s, nacho’s, tortilla’s en ander lekkers. Het smulfestijn ging naadloos over in de feestavond, waar de Nijeveense band Bruun Brood de stemming nog meer verhoogde...

Zondag werd de feestdriedaagse van Dorpsbelangen (met hulp van de activiteiten-, feest- en kindercommissie) afgesloten met de traditionele fietstocht. Een trip van zo’n 25 kilometer langs onder meer Steggerda en Willemsoord. „We hadden ditmaal een stop bij een veehouderij, hier kregen de fietsers ook een drankje en cake. Prachtig. En ook hier veel belangstelling, er waren precies 100 fietsers. Dat was meteen de afsluiting, nu op naar volgend jaar. Nu maar hopen dat het dan ook weer mooi weer is”, besluit Van der Hoek.