Gerard uit Steenwijkerwold wint 1 miljoen euro

Steenwijkerwold - Een droom is werkelijkheid geworden voor Gerard uit Steenwijkerwold. Hij heeft in de trekking van de BankGiro Loterij een bedrag van 1 miljoen euro gewonnen.

Maandag stond BankGiro Loterij-ambassadeur Leontine Borsato bij Gerard op de stoep om hem te verrassen met de cheque. Gerard was compleet verrast door het bedrag.

Boerderij

Hovenier Gerard (36) vertelt enthousiast: ‘Dit is wel heel veel geld! Ik woon nu samen met al mijn huisdieren in een huurhuisje, maar ik zou graag op een boerderij willen wonen. Dat is door dit enorme bedrag wel mogelijk. Ik kan er zelfs nog een mooie auto bij kopen. Echt geweldig’.

BankGiro Loterij

De BankGiro Loterij maakt iedere dag de winnaar van een prijs bekend. Alle dagen gaat er 10.000 euro uit, elke week 100.000 euro en iedere maand wint een deelnemer van de loterij maar liefst 1 miljoen euro. De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland: niet alleen deelnemers winnen, ook tal van culturele organisaties zoals musea, molens en monumenten. Met de helft van ieder lot dragen de ruim 600.000 BankGiro Loterij-deelnemers maandelijks bij aan cultuur in Nederland. Hierdoor kon de Loterij in 2019 ruim 79,4 miljoen euro verdelen onder 77 culturele organisaties.