Koor De Diamantjes viert 15-jarig bestaan (+ video)

Het koor De Diamantjes van het woonzorgcentrum BerkenStede in Wolvega gaf woensdagmiddag voor de bewoners een jubileumconcert.

Het koor bestaat 15 jaar. Dirigent Klaas Heit en familie waren de grote drijfveer achter het huiskoor. Vijftien jaar geleden is het koor gestart door wijlen pianiste Menne Heit en activiteitenbegeleidster Anke Jansen. De familie Heit zette zich steeds meer in voor het koor en bedacht het ontwerp van het logo en de naam Diamantjes. Ook werd ingezet op de sponsoring van sjaaltjes, muziekstandaards en de oefenruimte ’t Hoffien werd gepimpt.

Het jubileum werd gevierd met een uitvoering van het koor, met feestelijk gebak en met een bos bloemen met een ‘diamantje’ op de roos voor elk koorlid.. De Diamantjes bestaat uit 30 leden.

Klaas Heit neemt afscheid

Koorleider Klaas Heit nam afscheid in verband met een verhuizing. Hij zorgde zelf voor een opvolger, de vrijwilligers Henk Kramer samen met zijn vrouw Els.

De Diamantjes had een afscheidscadeau voor de vertrekkende dirigent. Ook vanuit Meriant en BerkenStede werd Heit bedankt voor zijn inzet. Klaas Heit schonk zijn piano aan BerkenStede.