Richard en Margriet Oosterveld nemen groepsaccommodatie De Markestee over

Blesdijke – Groepsaccommodatie De Markestee in Blesdijke is in nieuwe handen. Margriet Oosterveld is samen met haar man Richard Oosterveld de trotse nieuwe eigenaar. ‘Het bevalt ons erg goed.’

De groepsaccommodatie biedt onderdak aan dertig gasten. ‘We hebben zes slaapkamers boven en zeven beneden.’ Daarnaast biedt de vijfsterren slaapgelegenheid veel luxe. Er is onder meer een volleybalveld, een zwembad en het is volledig toegankelijk voor minder valide gasten. ‘Wij kunnen hier daarom uiteenlopende groepen verwelkomen. Van families tot zorggroepen.

‘We waren al enige tijd op zoek naar een nieuwe woning. Toen dit pand te koop kwam, scrolde ik er in eerste instantie overheen. Het zag er mooi uit, maar ik dacht niet meteen: dit is het.’ Toch bekeek Oosterveld het vaker. En na een overleg met haar man, besloten ze te gaan kijken. ‘Dan weten we in ieder geval wat het is en blijven we er niet mee rondlopen, was de gedachten.’ Margriet en Richard komen beiden van het platteland. ‘Na enige tijd in Oldemarkt te hebben gewoond, wilden we graag weer terug naar de uitgestrekte landerijen. En die hebben we gevonden. Na ons eerste bezoek waren we ernstig onder de indruk. Het is echt verschrikkelijk mooi’, zegt de ondernemer.

Ze was meer dan twintig jaar de eigenaar van een transportbedrijf. Dat heeft ze verkocht. Haar man werkt bij een boekbinderij. ‘Dat blijft hij doen. Ik regel alles voor de groepsaccommodatie. Ik ontvang de gasten, maak de bedden op en ik maak schoon.’ Dat laatste is nog even wennen. ‘Als gasten ’s ochtends uitchecken en in de middag komt er een nieuwe groep, is het best aanpoten. Zes uren zijn dan best kort. Ik wil alles natuurlijk perfect hebben en heb daarom hulp ingeschakeld. Het hoort erbij. We zijn volop aan het genieten.’

De accommodatie wordt al druk bezocht. ‘Er zijn al vele midweken en weekenden volgeboekt. Het seizoen is in volle gang en in de zomer wordt het natuurlijk helemaal druk.’ Maar dat vinden de nieuwe eigenaren alleen maar leuk. ‘Zolang de klanten tevreden zijn, zijn wij blij. En dat is tot nu toe nog steeds het geval. Al moet ik nog wel wat dingen leren’, lacht Oosterveld.

Naast het verwarmde zwembad en het volleybalveld, is er ook een veld met doeltjes voor de sportievelingen. ‘De gasten mogen ook door onze tuin wandelen en van de vijver genieten. Er zijn zitgelegenheden onderweg. Voor de kinderen staat er een klimrek, een huisje met een glijbaan en een trampoline. Daarnaast is het mogelijk om halfpension te boeken en we hebben een in de tuin een blokhut staan. Dat is een B&B’, laat Oosterveld weten over het compleet nieuwe avontuur. In het laagseizoen is de accommodatie tevens te boeken voor vergaderingen.

De Markestee is te vinden op Markeweg 132 in Blesdijke.

www.demarkestee.nl