Hans Bos haalt uit op duivenvlucht vanuit Periqueux

Noordwolde - De duiven van De Vredesduif kregen dit weekend vier vluchten voor hun kiezen.

Op de marathonvlucht vanuit het Franse Periqueux haalde Hans Bos uit De Hoeve uit. De duiven werden zaterdag om 13.00 gelost. Door de pittige noord-oosten wind werd het een vlucht waar het kaf van koren werd gescheiden. Bos liet zien dat zijn duiven in uitstekende vorm zijn. Hij pakte het gehele podium en zette een mooie serie neer. Zijn eerste duif klokte hij om 8.50 uur zondagochtend. Deze doffer werd vierde van heel Noord Nederland.

Vitessevlucht

Op de vitessevlucht vanuit het Duitse Kalkar verraste Jaap Bakker uit Noordwolde de gevestigde orde door met een flinke voorsprong de eerste plek te veroveren. Op plek twee en drie eindigden de gebroeders Homma uit Steggerda.

Ook vanuit Kalkar werd de eerste jonge duivenvlucht van het seizoen vervlogen. De combinatie Beute & Zn. wonnen deze vlucht. Ook de tweede plaats was voor de combinatie uit Wilhelminaoord. Op de derde pleks eindigden de gebroeders Homma.

Dagfondvlucht

Vanuit het Franse Auxerre vertrok een dagfondvlucht over bijna 600 kilometer. Wim van Dijk uit Oldeberkoop liet zien dat zijn duiven in goede doen zijn. Van Dijk pakte het goud en zilver. Kees Hoeben uit Wolvega legde beslag op de derde plek.