Kinderen krijgen natte voeten in Rottige Meenthe

Nijetrijne - Zo’n 275 basisschoolleerlingen krijgen natte voeten in de Rottige Meente. De laatste week van juni en eerste week van juli komen zij op bezoek in het natuurgebied.

Via een aantal opdrachten maken de leerlingen kennis met de plant- en diersoorten van dit waterrijke gebied. Tijdens deze ochtend gaan de leerlingen op ontdekkingstocht waarbij de beleving en het zelf doen en ervaren voorop staat. De begeleiding in het veld wordt uitgevoerd door boswachters en vrijwilligers van Staatsbosbeheer.

Zeldzame grote vuurvlinder

De Rottige Meente is bekend om de uiterst zeldzame grote vuurvlinder, die nergens anders ter wereld voorkomt, en de otter. Al jaren nodigt Staatsbosbeheer basisscholen in de omgeving van de Rottige Meente uit om op verschillende manieren dit natuurgebied te ontdekken. Dit jaar leren en ontdekken kinderen het belang van een goede waterkwaliteit, wat er in het water leeft, de functie van riet en de eigenaardigheden van een aantal bijzondere voorkomende plant- en diersoorten van het natuurgebied. Een aantal groepen brengen aansluitend een bezoek aan de generale repetitie van Opera Spanga.