Van der Schuit deelt Hollandse Nieuwe uit op straat

Wolvega – De Hollandse Nieuwe is er weer. Reden te meer voor Visspecialist Van der Schuit om de vers schoongemaakte haring aan alle voorbijgangers te laten proeven. Dat deed de speciaalzaak zaterdag.

Voorbijgangers genoten met volle teugen. Heerlijk, zacht en vet waren de reacties over het algemeen. Op roggebrood, voorzien van een uitje, iedereen at hem op zijn of haar manier. En de medewerkers van Van der Schuit? Die liepen in Volendammer klederdracht. Met een bord om de nek, maakten ze de aanwezigen enthousiast voor het visje, die vanaf nu te koop is in de winkel op Van Harenstraat 34 in Wolvega

Wat volgt is een haringtest. ‘Wij zijn erg benieuwd hoe onze klanten en de voorbijgangers onze vis beoordelen. Daarom deelden Gerrit Lokhorst en Tiny Fortuin namens ons eenieder een beoordelingsformulier uit na het eten van de haring’, zegt Gina van der Schuit van de speciaalzaak. De aankomende weken worden alle formulieren verzameld, waarna er mysterie guests naar de viswinkel komen. Ze testen de ambachtelijk schoongemaakte vis op allerlei factoren. De kans dat Van der Schuit goed uit de bus komt, is groot. Het bedrijf werd afgelopen jaar provinciewinnaar.

Via de website www.nationaleharingtest.nl kan iedereen de haring bij Van der Schuit beoordelen.