Ook ex-echtgenoot opnieuw aangehouden voor moord op Halil Erol

Steenwijk/Meppel- In het rechercheonderzoek naar de moord op Halil Erol uit 2010 is op maandagmorgen ook de 40-jarige ex-vrouwe van Erol wederom opgepakt. Ze woont tegenwoordig in Haarlem.

De vrouw wordt opnieuw verdacht van betrokkenheid bij moord op de destijds 34-jarige Halil Erol uit Steenwijk. Ze werd eerder, in augustus 2010, aangehouden, samen met haar nieuwe vriend Matthias M. uit Meppel, die afgelopen vrijdag werd aangehouden. Deze oud-Noordwoldiger zit nog steeds vast en is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft besloten dat de man voorlopig nog blijft vastzitten.

Forensisch onderzoek

Door gebrek aan bewijs werden ze destijds vrijgelaten. Vorige week kwam er een nieuwe wending in de zaak naar aanleiding van nieuw forensisch onderzoek. Op destijds aangetroffen spullen zijn sporen aangetroffen die in de richting van aangehouden verdachte uit Meppel wijzen. Afgelopen donderdag vond aanvullend, forensisch onderzoek plaats bij de toenmalige woning van Matthias M. in Meppel. De volgende ochtend werd hij aangehouden.

Contact met ex

Halil Erol, vader van twee jonge dochters, verdween op zaterdag 6 februari 2010. Halil Erol zou zaterdag 6 februari 2010 nog een deel van de dag hebben doorgebracht in deze woning samen met Erol zijn ex-vrouw, diens kinderen en de toenmalige bewoners. Het laatste contact dat de van oorsprong Turkse Halil Erol met zijn ex-vrouw zou hebben gehad, was zaterdagavond 6 februari 2010. Die avond zou hij bij zijn ex-vrouw geweest zijn om zijn laptop, die zijn oudste dochter van hem had geleend, weer op te halen. Rond middernacht zou hij, met deze laptop, de woning van zijn ex-vrouw weer hebben verlaten. In 2013 werden lichaamsdelen van Erol teruggevonden in Eesveen en Wanneperveen. Er missen nog steeds lichaamsdelen, waaronder het hoofd.

Moord in Noordwolde

Matthias heeft in 1997 op gruwelijke wijze in zijn toenmalige woonplaats Noordwolde de 29-jarige Anne-Marie van Loon uit Vinkega vermoord. De rechtbank in Leeuwarden veroordeelde de dader tot acht jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor doodslag met verkrachting. Tijdens zijn tbs kwam hij vervroegd vrij en raakte kort na zijn vrijlating bevriend met de ex-van Erol uit Steenwijk. Beiden worden nu dus weer verdacht van de moord op Erol.