Trinitas wint Weststellingwerf Voetbal Cup

Wolvega – Trinitas wint de Weststellingwerf Voetbal Cup 2019. In de finale werd zaterdagavond met 1-3 gewonnen van FC Wolvega.

Wolvega speelde niet met het volledige eerste team, maar ook andere spelers kregen een kans. Voor Trinitas scoorden Marc Platje (2x) en Hennie Bergsma. David Deems scoorde het enige doelpunt voor FC Wolvega. Wethouder Jack Jongebloed reikte de ‘Beker Met De Grote Oren van Weststellingwerf’ uit. Het kampioensteam FC Wolvega za1 werd ook nog in de tent gehuldigd.

“De Weststellingwerf Cup werd veel georganiseerd in de jaren ’60, ’70 en ’80. ‘Vorig jaar hebben we de cup nieuw leven ingeblazen. FC Wolvega bestond toen 90 jaar. We kwamen in het archief veel tegen over deze cup en het leek ons leuk om de cup weer eens te organiseren”, aldus Peter van Huizen, wedstrijdsecretaris FC Wolvega. Alle wedstrijden werden gespeeld op sportpark Molenwiek in Wolvega. De deelnemende voetbalverenigingen waren Wolvega, VWC, Oldeholtpade, De Blesse, Oosterstreek en Trinitas. Olyphia en Oosterstreek hadden zich niet aangemeld.