Klassieke VW’s komen naar Oosterstreek

Oosterstreek – Klassieke VW’s in alle soorten en maten komen naar Oosterstreek op 22 juni. Dan organiseert www.ditisjouwtrouwauto.nl een evenement waarbij diverse oude busjes, kevers en bijzondere Volkswagens naar het schoolplein voor het Dorpshuis komen om te worden bewonderd.

‘De hele parkeerplaats staat vol’, zegt Jacco Mud van het Ditisjouwtrouwauto, Hij is zelf de trotse eigenaar van een viertal klassiekers die allemaal in concoursstaat verkeren. Hij verhuurt met zijn bedrijf oldtimers voor bijvoorbeeld een trouwerij, fotoshoot, jubileum en reclame doeleinden. Door dit werk heeft Mud connecties met vele klassieke Volkswagen liefhebbers. ‘Ik heb het evenement opgezet met een aantal liefhebbers in ons dorp die of een klassieke Volkswagen hebben of fan zijn. Op deze manier kunnen we bovendien iets voor de stichting Ons Dorpshuis doen. Samen maken wij ons sterk om er wat leuks van te maken. De opbrengsten die opgehaald worden met de verkoop van consumpties zijn volledig voor het dorpshuis in Oosterstreek.

De festiviteit staat gepland op exact dezelfde dag als de trekker toertocht die ook in het dorp start. De honderd trekkers starten om 10.30 uur vanaf de parkeerplaats om een ronde door de regio te rijden. ‘Wij zetten de klassieke Volkswagens er rond 13.00 uur neer, zodat er de hele dag wat te doen is. Aan het einde van de dag zullen ook de trekkers er weer verzamelen. Het wordt een gezellige boel’, zegt Mud. ‘We hopen hiermee op een grote opkomst van zowel publiek als deelnemers met mooie klassiekers.’