45e Fiets4Daagse Wolvega staat op stapel

Wolvega - De Fiets4Daagse van Wolvega wordt dit jaar al weer voor de 45e keer georganiseerd. Dinsdag 2 juli starten de deelneemsters en deelnemers vanaf 9.00 uur vanuit Sportcentrum De Steense in Wolvega. De deelneemsters en deelnemers kunnen kiezen uit de afstand 40 en 60 kilometer.

Zevenbuurt

De eerste dag (dinsdag) wordt de Zevenbuurt route gefietst. Zevenbuurt. is een buurtschap in de gemeente De Friese Meren in de Nederlandse provincie Friesland. tot 1 januari 2014 behoorde Zevenbuurt tot de gemeente Lemsterland. Zevenbuurt ligt twee kilometer ten oosten van Delfstrahuizen aan het Tjongerpad langs de noordzijde van de rivier de Tjonger.

Vlinderbuurt

De tweede dag (woensdag) wordt de Vlinderbuurt route gefietst. De Vlinderbuurt is een nieuwbouwwijk aan de oostkant van Wolvega gelegen tussen de spoorlijn Wolvega - Steenwijk en de Vierbaansweg A 32 Meppel - Leeuwarden. Het is een natuurrijk en een waterrijk woongebied met voor de bootjes liefhebbers een ontsluiting naar de rivier de Linde. Tevens is er een recreatie plas de Vlinderslag gelegen naast de woonwijk. In de wijk worden jaarlijks diverse evenementen georganiseerd (www.lindewijk.nl) zoals een Paardenmarathon en een Prestatieloop ‘Rondje Lindewijk’, met de afstanden 0,5 km, 1 km, 4 km, 8 km en de 10 mijl.

Molenbosch

De derde dag (donderdag) wordt de Molenbosch route gefietst. Grietman mr. J. A. Willinge liet het Molenbosch tussen 1820 en 1830 aanleggen in de romantische Engelse landschapstijl. Het parkbos, eigendom van Plaatselijk Belang Oldeberkoop, is in de periode 2003-2004 opgeknapt. Daarbij bleef de oude stijl en structuur gehandhaafd. Er is achterstallig onderhoud gepleegd. De waterpartijen zijn opgeschoond en er zijn nieuwe bruggetjes geplaatst. Het noordelijke deel van het Molenbosch (Meulebos) is eigendom van het Fryske Gea. Een paar mooie lanen met majestueuze beuken geven dit deel extra cachet.

Meenthebrugroute

De vierde en laatste dag (vrijdag) wordt de Meenthebrug route gefietst. Bijna iedere Fiets4Daagse gaan de fietsers over de Meenthebrug naar het fraaie gebied de weerribben. Ook dit jaar is dat weer de bedoeling. De Meenthebrug ligt over het kanaal Steenwijk-Ossenzijl, een druk bevaren route van en naar Friesland. Weggebruikers moeten er zomers dan ook vaak wachten voor de geopende brug.

De mogelijkheid bestaat ook om 1, 2 of 3 dagen mee te fietsen.

Etalagewedstrijd

Ook dit jaar organiseert winkel- en ondernemersvereniging Wolvega (WOW) wordt een etalagewedstrijd. Vanaf zaterdag 29 juni tot en met donderdag 4 juli is er aan mee te doen.

Randprogramma

Het fietsevenement wordt aangekleed met een rijk festiviteitenprogramma.

Zaterdag 29 juni is er een gezelligheidstocht met vragen en spelletjes. De start vindt tussen 18.00 en 19.00 uur plaats bij sporthal De Steense.

Maandagavond 1 juli is er Superbingo met mooie prijzen in zalencentrum De Rank, aanvang 20.00 uur.

Dinsdagavond 2 juli is er op De Splitting ringsteken op de fiets om het kampioenschap van Wolvega. Aanvang 20.00 uur. Belangstellenden kunnen zich aanmelden tussen 19.00 en 19.30 uur in de sporthal.

Woensdagavond 3 juli staat er een cabaretavond met de vijf leden van cabaretgroep Hoe?Zo! op het programma, in zalencentrum De Rank, aanvang 20.00 uur.

Donderdag 4 juli is er van 15.00 tot 21.00 uur in de winkelstraat een grote braderie met vanaf 19.00 uur optreden van koren op het Centrumplein.

Vrijdag 5 juli vindt er in sporthal De Steense, zoals gebruikelijk, een gezellige afsluiting plaats van de 45e Fiets 4 Daagse met om 17.00 uur de prijsuitreiking WOW etalage actie, waarbij de eventuele getrokken prijswinnaars zelf aanwezig dienen te zijn, zo niet dan wordt er nieuwe een prijswinnaar getrokken.