Duiven van Van der Tuin en de Homma’s zijn snel thuis

NOORDWOLDE/WOLVEGA De leden van postduivenverenigingen De Vredesduif en De Luchtbode (uit Noordwolde en Wolvega) hadden het weekend twee vluchten.

Een vitessevlucht vanuit Gennep en een fondvlucht vanuit het Franse Sens. Door het enorm slechte weer op de zaterdag besloot de lossingscommissie de duiven niet te lossen en de vlucht uit te stellen naar zondag. Dat bleek een goede beslissing want zondag konden onder prachtige omstandigheden de duiven gelost worden.

In Gennep werd er gelost om 07.30. Bij de Vredesduif waren het de gebroeders Homma die op die vlucht de 1e prijs behaalden in de vereniging. Ook pakten ze de plaatsen 2 en 3. In de regio pakten ze ook de 1e plaats en doen ze goede zaken in het vitessekampioenschap van afdeling Friesland waar ze na 6 vluchten op plek 1 staan.

De fondvlucht vanuit Sens werd gelost om 07.00. Tegen 14.00 kwamen de duiven weer terug. Het was de combinatie Beute & Zn die die vlucht won, kort gevolgd door de gebroeders Homma (plekken 2 en 3) . Wim van Dijk uit Oldeberkoop werd 3e.

Vredesduif, uitslag Gennep: 1. Gebroeders Homma, Steggerda; 2. W. van Dijk, Oldeberkoop; 3. Kees Hoeben, Wolvega; 4. Beute & Zn, Wilhelminaoord; 5. J. Bakker, Noordwolde; 6. Sophie de Boer, Boijl; 7. Kaylin Slot- Noordwolde, Zuid; 8. Jan-Willem Jongedijk, Noordwolde; 9. L. Jelsma, Noordwolde-Zuid; 10. Youri Kormelink, Noordwolde; Uitslag Sens: 1. Beute & Zn, Wilhelminaoord; 2. Gebroeders Homma, Steggerda; 3. W. van Dijk, Oldeberkoop; 4. H. de Vries, Noordwolde-Zuid; 5. Jan Willem Jongedijk, Noordwolde; 6. Kees Hoeben, Wolvega; 7. R. van de Weij, Noordwolde; 8. Youri Kormelink, Noordwolde; 9. H. de Graaf, Vledderveen.

Luchtbode

Bij De Luchtbode werd de eerste duif geklokt door Hankie van der Tuin. De duivenmelkster uit Oldeberkoop heeft ook dit jaar weer haar duiven prima in orde samen met Anton Koning. Daar werd de eerste duif geklokt om 8.54.13 met een snelheid van 1640, de tweede duif werd ook geklokt op het hok bij Van der Tuin en Koning om 8.56.13. Op plaats drie was het een duif van de combinatie Jonkers-Pit. Die duif vloog door de snelheid het hok voorbij en kwam terug om 8.53.19 (een snelheid van 1597). Comb. Jonkers-Pit klokten 8 duiven bij de eerste 26. Plaats 4 was voor de gebroeder Boltjes en plaats vijf was voor zijn neef Peter Brandsma junior .

Ook de fondvlucht uit Sens wonnen Van der Tuin en Koning. Hun eerste duif werd geklokt om 13.49 met een snelheid van 1349, net voor Peter Brandsma. Die duif werd geklokt

om 13.54 met een snelheid van 1345. De eerste duif van Van der Tuin was de 26e in de afdeling. Die van Peter Brandsma op plaats 34. Oud-inwoner van Wolvega Jacop Poortvliets eerste duif stond binnen de afdeling Friesland op plaats 8, tegen 6291 duiven.