Petret van de week: Avondvierdaagse Noordwolde met 600 deelnemers

Noordwolde - Eind mei vond de Avondvierdaagse in Noordwolde plaats. Toen liepen er 350 wandelaars mee. In 1983 waren dat er 250 meer.

Dit valt te lezen in een artikel in de krant van 15 juni 1983. Daar wordt gekopt met: ‘Avondvierdaagse Noordwolde met 600 deelnemers’.

Het artikel gaat als volgt verder: ‘De weergoden verleenden de eerste avond alle medewerking tijdens de start van de Noordwoldiger avondvierdaagse. De organiserende wandelsportvereniging De Blaren had dan ook weinig reden tot klagen, ook al omdat het aantal deelnemers weer in de lift zit. Dat zijn er deze keer zo’n zeshonderd en het is de laatste jaren wel eens minder geweest.

De Woudklank blies de lopers en loopsters maandagavond feestelijk op weg voor hun afstanden. Er vielen ook weer enkele jubilarissen te bewonderen. Mevrouw Schnoor-Jonkers loopt het wandelevenement voor de 25ste maal mee. Zij wordt echter nog overtroffen door de dames Bosma-Jonkman en Verra-Marinus, die al voor de dertigste maal de avondvierdaagse in het rotandorp lopen.