Nieuwe eigenaar Olde Vaort opent nieuw seizoen

Noordwolde - Bene Jongschaap (62) is sinds 1 april de eigenaar van Snackresto-Eetcafé de Olde Vaort in Noordwolde. Na 6 jaar Café de Stunt in Steenwijk te hebben gerund, werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. De officiële opening wat afgelopen zaterdag.

‘Ik ben sinds 1988 al uitbater in de horeca. Horeca zit in mijn bloed’, zegt Jongschaap. Er kwam hem ter ore dat het horecabedrijf op Bovenstreek 1 in Noordwolde te koop kwam. De overname was daarna snel rond. Bene Jongschaap kent Noordwolde door en door en andersom. Hij heeft de horecagelegenheid bij recreatieplas ‘De Spokeplas’ ruim 10 jaar met plezier gerund.

Veel vaste gasten uit die tijd weten de weg naar de Olde Vaort inmiddels te vinden. ‘Het is weer ouderwets gezellig’, laat de ondernemer weten. De klanten kunnen bij de Olde Vaort terecht voor snacks, plates en een borrel aan de grote bar. Omdat Jongschaap uitbater was van een pizzeria in Steenwijk en Giethoorn wordt de menukaart vanaf de zomer uitgebreid met Italiaanse gerechten, zoals salades en pasta’s.

Biljart

Bene, biljart fan van het eerste uur, heeft altijd gezegd: ‘Als ik wat ouder word, wil ik graag een café met een echt biljart.’ Het zal niemand verwonderen dat de tafel er nu staat. ‘Mijn wens is uitgekomen.’ Daarbij: twee biljartclubs spelen er wekelijks een potje biljart.

Feestelijke opening

Hoewel de Olde Vaort al enige tijd geopend is, werd de horecagelegenheid zaterdag officieel geopend. De band Ancora verzorgde de muzikale omlijsting op het buitenpodium.