Soy Beso verdubbelt: ‘Mensen zien ons nu’

Wolvega – Soy Beso op Van Harenstraat 29A in Wolvega is qua ruimte en zitgelegenheid bijna verdubbeld. De Mediterraanse zaak huurt het naastgelegen pand en richtte het in om de klant meer mogelijkheden te bieden.

‘En we vallen meer op’, zegt eigenaar Ben Kus. De olijfgroene kleur van het eerste pand is ook op de naastgelegen gevel aangebracht, zodat duidelijk wordt dat de panden bij elkaar horen. ‘Dat ondervinden we binnen. We merken dat mensen ons beter zien. Ze stappen sneller binnen en genieten van wat wij te bieden hebben. Iedereen reageert enthousiast.’

De hoofdingang is hetzelfde gebleven. ‘We hebben er aan de binnenkant muren tussenuit gehaald en er is een Mediterraanse boog geplaatst. Alles is aangekleed in dezelfde stijl’ In het naastgelegen pand zat voorheen een theewinkel en daarvoor een ijszaak. Met de extra ruimte, biedt Soy Beso meer zitgelegenheid, waar van alle verse Mediterraanse delicatessen genoten kan worden. Klanten kunnen onder meer broodjes bestellen of zelf langs de tapenadebar gaan om een lunch samen te stellen. De zaak, die inmiddels 2,5 jaar bestaat in Wolvega, heeft naast baklava ook cakejes zoals worteltaart en brownies. Er is meer traditioneel Italiaans schepijs beschikbaar en het aanbod aan Mediterraanse wijnen werd uitgebreid. ‘We beschikken over onder meer Italiaanse, Spaanse Portugese en Turkse wijnen. Door de extra ruimte kunnen we deze lekkernijen beter presenteren.’ Kus zet zijn winkel neer als Mediterraanse delicatessenwinkel. Dat betekent een overvloed aan dergelijke producten. Een high tea is bij Soy Beso dan ook geen uitzondering. Bovendien is catering mogelijk.

Kookstudio

Klanten kunnen zelf ook aan de slag in de zaak tijdens een kookworkshop. Allerlei tapas worden dan bereid. ‘Nieuw is de kinderkookworkshop’, laat Kus weten. ‘Alle kinderen krijgen dan een koksmutsje op, waarna we ze kennis laten maken met de Mediterraanse wereld.’ De workshops voor kinderen vinden overdag plaats, de reguliere workshops ’s avonds.

Cadeaushop

Naast het horecagedeelte is er een hele hoek ingericht met cadeau-artikelen. Cadeaus die er te vinden zijn, zijn onder meer mozaïek lampen, kook gerelateerde artikelen en handgemaakt porselein. ‘Alles blijft in de Mediterraanse sfeer.’