Olyphia houdt Peize onder zich

Noordwolde – Het degradatieduel in de 2e klasse K tussen Olyphia en Peize leverde geen winnaar op. Het treffen in Noordwolde eindigde in 1-1.

Daarmee mocht Olyphia het meest tevreden zijn. De bezoekers kregen veel kansen, maar waren onnauwkeurig in de afwerking of stuitten op doelman Leon Knol. Beide ploegen raakten ook een keer de paal. In de eerste helft vielen geen doelpunten.

Peize benut strafschop

Kort na de pauze kreeg Peize een strafschop nadat de uitlopende doelman Knol een doorgebroken tegenstander raakte. Joppe van Leeuwen scoorde vanaf de stip.

Peize had daarna het treffen kunnen beslissen. Waar de Drenten niet scoorden, deed Olyphia dat wel. Een vrije trap van Bert Veenstra bereikte Kevin Capello die bij de tweede paal goed raak kopte, 1-1.

Peize blijft laatste

Ondanks goede kansen over en weer bleef het daarbij. Met nog een speelronde voor de boeg blijft Peize laatste met één punt achterstand op Olyphia. De Noordwoldigers besluiten de competitie met een uitduel tegen het hooggeplaatste Helpman, terwijl Peize thuis aantreedt tegen Sint Annaparochie. Die ploeg staat derde van onderen en vecht ook tegen degradatie.

Trinitas verliest van Dwingeloo

In de 3e klasse D verloor Trinitas in eigen huis met 2-4 van het op de tweede plaats staande Dwingeloo. Het was lang spannend, maar de Drenten trokken uiteindelijk aan het langste eind. Mark Platje en Yanick Wieldraaijer verzorgden de productie. 

Oldeholtpade verloor in Oosterwolde met 4-1 van DIO. Jelmer Dijkstra maakte de enige goal voor de blauwhemden.