Honderden bezoekers op Open Dag gemeente Weststellingwerf

Wolvega - De gemeente Weststellingwerf legde zaterdag de rode loper uit. Op deze open dag was er van alles te beleven: in en rond het gemeentehuis in Wolvega waren activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Op de open dag kwamen vele honderden bezoekers.

Waarom een open dag?

Burgemeester en wethouders vinden persoonlijk contact met inwoners belangrijk. Op de open dag kon dit volop, het is een nieuw contactmoment met inwoners. En past bij de wens om met de samenleving Weststellingwerf te besturen. Door zelf open en transparant te zijn over wat we doen, weten inwoners waarvoor ze bij de gemeente terecht kunnen. Bezoekers mochten zelf het hele gemeentehuis door, op elke verdieping was wat te doen. Sportief, interactief, creatief of informatief.

Officiële opening Griffioenpark 3

Makkelijker met elkaar in contact komen, daar is Griffioenpark 3 een mooi resultaat van. Vanaf 1 mei is Griffioenpark 3 de nieuwe plek waar inwoners binnen kunnen lopen met vragen over opvoeding, zorg en ondersteuning, geldzaken en werk. Het gebiedsteam Wolvega en Dienst in Bedrijf staan voor de inwoners klaar. Op de open dag werd Griffioenpark 3 feestelijk geopend door wethouder Hanneke Zonderland en ambtenaar Sito Spijksma.

Wat was er allemaal te beleven

Alle andere locaties van de gemeente kwamen naar het gemeentehuis. Speedaten met wethouders en burgemeester, rondleiding door het archief onder leiding van ‘Pieter Stuyvesant’, workshop CV maken in Griffioenpark 3, rondleiding langs de kunst.

Kinderen

Voor kinderen werd de open dag echte een belevenis. Ze konden trouwen met hun vriendje, vriendinnetje, papa of mama. Of een brand blussen, op de foto met de ambstketen van de burgemeester of een eigen gezonde wrap maken.