Vernieuwd Lenna toont modelwoning

Wolvega - Op donderdag 23 mei vinden de Europese Verkiezingen plaats. Aan de Steenwijkerweg 52 in Wolvega is het die dag een drukte van belang vanwege alle stemmers die in Lenna gaan stemmen. Op deze dag is het tevens mogelijk om alvast de sfeer te proeven van Lenna 2.0.

Het nieuwe restaurant ‘Bruisss’ is geopend en het is mogelijk om onder leiding van een gids een modelwoning te bezoeken die een impressie geeft van het uiteindelijke eindresultaat.

Ware metamorfose

Begin 2019 is aannemer Scheenstra begonnen met het uitvoeren van diverse renovatiewerkzaamheden. De eerste resultaten worden langerzamerhand steeds meer zichtbaar. Lenna ondergaat een ware metamorfose. Eigenaar Estea werkt met diverse partijen samen om Lenna weer te laten bruisen. Vanwege de renovatie is restaurant Bruisss op dit moment nog beperkt geopend. Het doel is dat in september, als de eerste fase van het appartementencomplex wordt opgeleverd, het restaurant 6 dagen per week open gaat.

Zelfstandige seniorenappartementen

In Lenna worden na de renovatie ruim 90 appartementen opgeleverd, die verhuurd worden als zelfstandige seniorenappartementen. Ouderen die zelfstandig willen blijven wonen, maar die wel willen genieten van de voordelen van een locatie met ontmoetings- en servicemogelijkheden, zijn welkom in het complex. De bewoners kunnen daarbij dagelijks gebruik maken van een warme maaltijd die in Restaurant Bruisss geserveerd wordt.

Zorghuizen Noord Nederland

Daarnaast neemt Zorghuizen Noord Nederland haar intrek in het complex. Deze zorgorganisatie bezet 16 zorgappartementen met twee huiskamers voor mensen met dementie. Er is 24 uur zorg aanwezig.

Uniek Talent

Ook Uniek Talent krijgt een plek in het complex. Deze organisatie begeleidt mensen met een licht verstandelijke beperking. Deze doelgroep komt onder begeleiding van Uniek Talent in Lenna te wonen en te werken.

Naar verwachting zijn de eerste appartementen van de eerste fase in september 2019 klaar. Op dat moment betrekken Zorghuizen Noord Nederland en Uniek Talent ook het pand. Daarna volgt de uitvoering van de tweede fase. Tenslotte wordt de derde fase in 2020 opgeleverd.