Nivon jongeren houdt reünie in Oldeholtpade

Wolvega - Er komt een reünie van ‘Nivon jongeren, Jong in de jaren zestig in Weststellingwerf.’ De tijd van toen herleeft op zaterdag 14 september bij De Rustende Jager in Oldeholtpade.

Uit die periode kennen we veel muziekbands uit Wolvega en omstreken, onder meer Autumn ’67 en The Fools. De toonaangevende bluesband was Artikel 461, met samenkomsten in ’t Tempeltje, een in die tijd bijna clandestiene zolder waar jongeren samenhokten.

Van disco tot dropping

Verder bracht Nivon jongeren een bijna wekelijkse activiteit. Dat liep nogal uiteen: van disco’s tot dropping, van blub-in tot politieke hearing. Maar de meest opvallende waren de Tukkels met de crème de la crème uit de muziekwereld: Focus met Thijs van Leer en Jan Akkerman, Super Sister, CCC Incorparated en Cuby & The Blizzards.

De jongeren van toen beleven het opnieuw. Op 14 september is er een tentoonstelling en kunnen bezoekers zich vergapen aan film- en diavoorstellingen uit die tijd.

De voorbereidingsgroep van dit evenement bestaat uit Suze Sanders-Leerling, Minke Postma, Andries Bosscha, Douwe Bangma en Harm de Boer. De reünie begint om 16.00 uur.

Aanmelding kan op www.nivonjongeren.nl/reunie