Ondernemers rennen langs collega’s

Noordwolde - Leden van de Commerciële Club Weststellingwerf (CCW) waren woensdagavond te gast bij drie collega ondernemers in Noordwolde.

De leden liepen van bedrijf naar bedrijf om te genieten van een voorgerecht, hoofdgerecht en een toetje in het kader van de jaarlijkse running diner. Na vier bezoeken aan ondernemers in Wolvega was nu gekozen voor Noordwolde.

Alternatieve zeepkist

De aftrap voor het voorgerecht was bij Fred Tolman van Tolman Hekwerk. Doordat de zeepkist nog elders stond, moest er even worden geimproviseerd met een alternatieve zeepkist. Na een welkomstwoord en huishoudelijke mededelingen door Reginald Jonker klom Menno Krikke van de KinderKei op de zeepkist als nieuw lid. Daarna vertelde Sanne Herskamp over haar bedrijf in het voormalige Dans Domein Drenth. Tot slot vertelde Alwin Deems dat er 14 juni bij Groenewold in Lemmer een gezamenlijke netwerkbijeenkomst met haringparty is samen met de commerciële clubs van Lemmer, Gaasterland en Weststellingwerf.

Hekwerken en toegangspoorten

Na de zeepkist was het beurt aan Fred Tolman om zijn bedrijf te introduceren. Hij vertelde over hekwerken en toegangspoorten. Zijn bedrijf zit sinds een anderhalfjaar op de huidige locatie. Hierna was het even lopen naar Kranendonk Vastgoedonderhoud. Eigenaar Michiel Kranendonk nam het bedrijf over van zijn vader en veranderde de koers van traditioneel schilderwerk en glaszetten naar een bedrijf dat zich richt op volledig onderhoud van vastgoed. Dit hield in dat het personeelsbestand werd uitgebreid met onder andere timmermannen. Kranendonk nam in 2016 het volledig verbouwde klimaatneurale kantoor in gebruik. De laatste stap is het plaatsen van zonnepanelen om volledig in de eigen elektrische behoefte te voorzien.

Naamswijzigingen

Na het hoofdgerecht bij Kranendonk was het even de weg overstekken naar Jumbo de Jong. Hier werden de leden ontvangen door Hasker en Inez de Jong. Zij zitten al 17 jaar op de huidige locatie met ruim 110 medewerkers. Hasker de Jong vertelde over de vele naamswijzigingen van de supermarkt en de daarmee samenhangende verbouwingen. Hierna mochten de leden zelf een toetje uitzoeken in de koeling.

De volgende bijeenkomst is de seizoen afsluiting met een golfclinic in Emmeloord op 19 juni.