Sportveld in Noordwolde puilt uit met schoolkorfballers (+ video's)

Noordwolde - Het schoolkorfbalkampioenschap van Weststellingwerf is woensdag onder ideale omstandigheden gespeeld. Op 31 velden werden 290 wedstrijden gespeeld door zo’n 1000 kinderen.

Het toernooi werd geopend door wethouder Jack Jongebloed. In de bovenbouw (groep 7/8) ging de finale tussen Heidepolke Wolvega B1 en Vensterschool Noordwolde B1. De Vensterschool won met 3-5. In de middenbouw (groep 5/6) won ‘t Holtpad M1 uit Nijeholtpade in de finale met 7-5 van Dorpsschool Wolvega M1. In de categorie groepen 3/4 werd de Zuidschool O1 uit Wolvega winnaar. De Tuinbouwschool Wolvega O1 werd tweede. De winnaars en reservekampioenen komen 19 juni uit op het Fries kampioenschap in Hantum.

Vier tegen vier

Het schoolkorfbaltoernooi werd voor het eerst op de volledig rookvrije velden van Leonidas en Olyphia in Noordwolde gespeeld. De wedstrijden duurden tweemaal negen minuten. Voor alle leeftijdsgroepen was gekozen voor de spelvorm om in één vak met vier tegen vier te spelen. De korfbalbond wil de sport aantrekkelijker maken voor de jeugd. Daarnaast is het spel eenvoudiger te begrijpen voor hun ouders en voor gymdocenten makkelijker over te brengen aan hun klas. De organiserende commissie, die hulp kreeg van scholieren van het Linde College in Wolvega, moest flink zoeken naar vijftig scheidsrechters. Het toernooi werd mede mogelijk gemaakt door de ondersteuning van het Buurtsportwerk Weststellingwerf en de vijf korfbalclubs in de gemeente.

Schoenenactie

Aan het toernooi was een inzamelingsactie gekoppeld van gebruikte sportschoenen voor sportende jeugd in Kenia. Alle bezoekers werd gevraagd overbodige schoenen mee te nemen.