Doorgaan Avond4daagse Wolvega staat op de tocht

Wolvega - De kans is groot dat de Avond4daagse in Wolvega dit jaar niet door gaat.

Ondanks diverse oproepen zijn er nog steeds veel te weinig verkeersregelaars. De organiserende commissie is teleurgesteld. ‘Als we de verkeersveiligheid van de deelnemers niet kunnen waarborgen, dan zien we ons helaas genoodzaakt om de Avondvierdaagse niet door te laten gaan.’ Er zijn slechts zeven aanmeldingen voor verkeersregelaars. Dat is veel te weinig. Er zijn minstens 30 verkeersregelaars nodig. Om dezelfde reden zijn op meerdere pleken al Avond4daagsen afgelast.

Ook FC Wolvega is teleurgesteld in de gang van zaken. ‘We profileren ons als een vereniging met een breed maatschappelijk karakter en zijn er daarom ook trots op dat de Avondvierdaagse onder de vlag van FC Wolvega wordt georganiseerd. Als de vierdaagse niet doorgaat, is dat niet alleen een teleurstelling voor alle deelnemers, maar ook voor de lokale middenstand en onze vereniging.’

De vierdaagse is van dinsdag 11 tot en met vrijdag 14 juni. Om te voorkomen dat het evenement niet doorgaat, moeten er dus verkeersregelaars bij. Zij dienen een of meerdere avonden van 18.00 uur tot circa 20.00 uur beschikbaar te zijn. Om het verkeer te mogen regelen, moeten belangstellenden een korte cursus via e-learning volgen.

Aanmelden kan via: avond4daagsewolvega@hotmail.com