Makelaar redt Ronde van Zuidoost Friesland

Appelscha - De Ronde van Zuidoost Friesland leek ter ziele. Totdat Woonaccent Makelaars Friesland opstond.

De organisatie meldde dinsdagochtend dat de oudste wielerklassieker van Friesland ter ziele was omdat het financiele plaatje voor dit jaar niet rond was. Enkele uren na dit bericht stelde Woonaccent Makelaars Friesland zich voor het ontbrekende bedrag op de begroting garant. Daarmee is de wieleronde voor dit jaar gered. De Ronde van Zuidoost Friesland gaat gewoon door op de geplande data van 25 en 26 mei.

Onvoldoende sponsoren 

Ondanks de inspanningen van veel vrijwilligers bleken er onvoldoende bedrijven bereid de gerenommeerde wielerklassieker te sponsoren. Ook de gemeente Ooststellingwerf was niet bereid een bijdrage te leveren uit het daarvoor bestemde meerdaagse evenementenbudget. Ook wordt de regelgeving een steeds grotere kostenpost.

Toch nog een oplossing

Met pijn in het hart besloot de organisatie, de Stichting Wieler Promotie Olympia, deze wedstrijd van de kalender te halen. Hiermee zou een einde komen aan een stukje wielergeschiedenis, die in 1975 begon voor de mannen en in 1978 voor de vrouwen. Veel winnaars verdienden later hun sporen in het profpeloton. Ook in het wielerpeloton heeft deze klassieker een goede naam. Veel ploegen schreven hun renners maanden geleden al in. De organisatie zag echter voordat Woonaccent Makelaars Friesland zich meldde geen andere oplossing dan de stekker uit de wedstrijd te trekken.

De Ronde van Zuid-Oost Friesland voor mannen en vrouwen staat voor 25 en 26 mei op de agenda. Start en finish zijn op de Bosberg in Appelscha. Het is de 43e editie van de wielerronde.