Gemeente en Van Kerkvoorde beëindigen overeenkomst voor exploitatie kantine De Steense

Wolvega - De gemeente en Van Kerkvoorde hebben besloten om de overeenkomst voor exploitatie van de kantine van sportcomplex De Steense in Wolvega te beëindigen.

Per 1 april was de exploitatie van de kantine van sportcomplex De Steense officieel gegund aan Van Kerkvoorde Vlees & Catering. Bij Van Kerkvoorde ontstond kort na de gunning onduidelijkheid over de overeenkomst. Deze week gingen Van Kerkvoorde en de gemeente hierover in gesprek. Beide partijen hadden de uitkomst graag anders gezien, maar zien beëindiging van de overeenkomst als enige oplossing.

Waarom is beëindiging van de overeenkomst de enige oplossing?

Beide partijen vinden het jammer dat de overeenkomst eindigt. De gemeente was blij met een lokale ondernemer die ervaring had in het sportcomplex. In het gesprek werd echter duidelijk dat Van Kerkvoorde een aantal eisen in de aanbesteding onjuist heeft geïnterpreteerd. Van Kerkvoorde zegt echter dat hij onder de voorwaarden zoals die in de aanbesteding staan, de opdracht niet kan uitvoeren. En de gemeente kan, al zou ze het willen, de voorwaarden niet veranderen, omdat dit in strijd is met de Aanbestedingswet. In het gesprek heeft de gemeente zich bereid verklaard om de overeenkomst met Van Kerkvoorde te beëindigen.

Wat is het vervolg?

Om de dienstverlening in de sportkantine niet te onderbreken, verzorgt Van Kerkvoorde de komende periode nog de catering zoals eerder met hem was afgesproken. Daarom zullen de (sport) verenigingen en geplande evenementen geen last hebben van deze situatie. De gemeente denkt na over een nieuw plan voor de toekomstige invulling van de dienstverlening in de sportkantine. De horecamedewerkers en de gebruikers van de sporthal zijn teleurgesteld.