Kinderen versieren fietstunnel met graffiti

Oldeholtpade - Leerlingen van obs De Striepe in Oldeholtpade geven fietstunnel ´De Koele´ een nieuw uiterlijk. Ze helpen zelf mee aan een graffiti-kunstwerk dat op de muren in de tunnel komt. Vrijdag 26 april start het project met een workshop van graffiti-artiesten van stichting Aerosol Art Drachten. Wethouder Jack Jongebloed geeft om 09.30 uur het startsein.

De graffiti-artiesten maakten samen met scholieren uit Oldeholtpade al een ontwerp. Het maken van het kunstwerk duurt ongeveer een week.

Veel fietsers maken gebruik van de fietstunnel. De muren zijn vaak beklad met onfrisse teksten en dat is geen visitekaartje. Inwoners van Oldeholtpade zochten zelf contact met de gemeente om hier iets aan te doen. Samen kwamen ze tot het idee om de fietstunnel te voorzien van graffiti-kunst. In andere plaatsen blijkt dat er minder vandalisme is als er een kunstwerk op de muur zit.

De gemeente is blij met het initiatief. Wethouder Jack Jongebloed: ‘Het geeft aan hoe betrokken het dorp is bij de eigen woonomgeving en dat de inwoners zich willen inzetten om hun omgeving nog mooier te maken. Met een bijdrage uit het Dorpenfonds en door de werkzaamheden te combineren met gepland schoonmaakwerk, kunnen we meewerken aan deze wens van het dorp.’

Beide zijden van de tunnel krijgen een kunstwerk. Deze ontwerpen maakten leerlingen uit het dorp samen met graffiti-artiesten van Aerosol.