Franklin Brown zingt mee met Oranjeconcert

Wolvega - De 36e editie van het Oranjeconcert van Stichting Bijzondere Concerten de Stellingwerven is zaterdag 27 april. Vorig jaar mochten trad tijdens de jubileumeditie Karin Bloemen op.

De weken en maanden na dit Oranjeconcert zijn voorbij gevlogen. Het is een vernieuwend jaar voor Brassband Euphonia Wolvega geweest. Tijdens het Oranjeconcert van afgelopen jaar nam de band met een speciaal door Paul Passchier geschreven lied afscheid van dirigent Syde van der Ploeg. De zoektocht naar een nieuwe dirigent was begonnen. Na diverse proefdirecties is Hendry van Loo vlak voor de zomer van 2018 aangesteld als nieuwe dirigent van Euphonia-A.

Hendry van Loon

Hendry van Loo kwam al op zeer jonge leeftijd in aanraking met muziek; orgel, piano, hout en koperblaasinstrumenten. Deze instrumenten werden bespeeld door zijn vader, broers en zussen. Zijn studie directie HaFaBra heeft Hendry gevolgd bij zijn vader en met goed gevolg afgesloten met de bijvakken piano en saxofoon. Zijn Master studie rondde hij succesvol af tijdens een openbaar concert met de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Wilem Friso’. Tussen 1996 en 2001 gaf hij op projectbasis leiding aan Engelse top brassbands waarmee een aantal succesvolle tournees werden gemaakt. Tegenwoordig is Van Loo naast dirigent van een aantal vaste orkesten regelmatig actief als gastdirigent.

‘The Tiny Little Bigband and The Triolettes’

De voorbereidingen voor het Oranjeconcert van 2019 met de nieuwe dirigent zijn inmiddels in volle gang. Dit jaar heeft Stichting Bijzondere Concerten Stellingwerven samen met Christelijke Brassband Euphonia Wolvega ‘The Tiny Little Bigband and The Triolettes’ vastgelegd. Een stijlvolle combinatie met Franklin Brown als voorman van de jazzband. Bij het grote publiek is hij onder andere bekend door zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival van 1996, waar hij meedeed met het lied ‘De eerste keer’. De band brengt spannende en verrassende remakes van de grote hits van nu én vroeger in een jazzy jasje. De drie vrouwelijke ‘Triolettes’ maken de jazzband compleet.

Paul Passchier

De presentatie ligt wederom in handen van Paul Passchier uit Munnekeburen. Hij studeerde in 1995 cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag op het hoofdvak zang (jazz). Meteen daarna stond hij in de grote Van den Ende musical ‘My Fair Lady’, met onder andere Paul van Vliet, Piet Bambergen en Vera Mann. Na een aantal jaren in grote producties te hebben gestaan, ging Passchier aan de slag als freelance zanger, tekstschrijver en presentator.

Het Oranjeconcert vindt plaats in sporthal De Olde Steense, dat wordt omgebouwd tot een concertzaal. Het concert begint om 20.00 uur.

www.euphoniawolvega.nl