Kogels doorboren bord in Noordwolde-Zuid

Noordwolde – Een bord van Staatsbosbeheer in Noordwolde-Zuid lijkt door kogels te zijn doorboord. Het is waarschijnlijk als schietschijf gebruikt.

Aan het begin van het betonfietspad tussen de Nieuweweg en de Elsweg staat een metalen bord waarop Staatsbosbeheer ondermeer aangeeft dat er op wegen en paden vrij gewandeld kan worden.

Op minstens acht plekken doorboord

Tijdens het wandelen viel het een inwoner van Noordwolde op dat het bord op minstens acht plekken is doorboord. Hij vermoedt dat er met een vuurwapen op is geschoten. Daar heeft het in elk geval alle schijn van.

Noordwoldiger hoort knallen

De Noordwoldiger hoort ook af en toe knallen en  maakt zich zorgen over die knallen in combinatie met de gaten in het bord. Boswachter Roel Vriesema vermoedt dat iemand met een windbuks heeft geschoten, maar ‘het kan ook best een vuurwapen zijn.’

In keer per jaar (meestal in het voorjaar) doet Staatsbosbeheer een rondje om alle borden te controleren en schoon te maken. ‘Het bord in Noordwolde-Zuid wordt wel een keer vervangen, maar wanneer weet ik niet’, aldus de boswachter.