Turnsters Arena slagen voor kleurendiploma

Wolvega - Turnvereniging Arena hield haar diploma turndag voor de turnsters uit de recreatiegroepen.

Alle turnsters mochten hun vaardigheden, die zij in het afgelopen half jaar oefenden, aan de hand van het lessysteem Kleuren Turnen, laten zien aan de ouders, opa's, oma's, broertjes en zusjes. De turnsters werden beoordeeld in de kleuren Paars en Blauw.

Het Kleuren Turnen is een lessysteem waarbij de turnsters werken aan de ontwikkeling van motorische en fysieke vaardigheden: van beter leren bewegen tot beter leren turnen. Zes verschillende onderdelen werden vanuit dit lessysteem beoordeeld door de juryleden.

Na het tonen van de vaardigheden op de verschillende onderdelen mochten alle kinderen, in de vorm van een circuit, zelf nog de onderdelen laten zien die in de lessen al beoordeeld waren. Aan het eind van deze Diploma Turndag mochten alle kinderen een kleurrijk diploma in ontvangst nemen.

Het diploma in de kleur Paars is gehaald door Loïs, Fayah Bekhof, Noa de Groot, Julia Prins, Ximena Hendrik, Sterre Landman, Fay van der Zee, Lizz Schoemaker, Beau van den Berg, Nynke van der Veen, Lynn Schokker, Esther Elferink, Carmen Sterkenburg, Susan van der Schuit, Benthe Weydema, Luna Witteveen, Rosalina Honing, Yara Meijerink en Meije Wolda.

Het diploma in de kleur Blauw was voor Saar Wieringa, Anouk van der Walle, Esmee van der Schief, Alysa Augustinus, Daphne Bathoorn, Ilse Haanstra, Renaya Bipat, Feline de Lange en Jana Mollinga.