Amivedi zoekt baasje en beestje

Wolvega - De stichting Amivedi, Meldpunt Wolvega e.o., meldt de volgende vermiste en gevonden huisdieren.

Een gevonden dode kater in Wolvega blijkt te zijn neergeschoten. De dierenambulance heeft aangifte gedaan bij de politie. Eventuele getuigen kunnen zich melden.

Vermist

Wolvega, Grote vuurvlinder: sinds 1 april kater Dikkie, cypers rood (gestreept) met wit, 6 jaar, gecastreerd, gechipt, rode ex kater met witte bef en rechts voor een wit voetje, links voor witte teentjes, wat wit aan de achterpootjes en wat wit op de buik.

Oldetrijne, Pieter Stuyvesantweg: kater Bobbie sinds 11 april , cypers rood (gestreept) met wit, 1 jaar, gecastreerd, geen chip, groot, ontzettend lief maar wel angstig, wit tussen de ogen, witte kin en borst, witte buik en witte poten.

Gevonden

Scherpenzeel, De Kragge thv nr. 47: een overleden zwarte poes op 8 april, geen chip, geheel zwart, draagt een bruin/oranje halsbandje (met gaatjes en gesp).

Wolvega, Beatrixstraat thv nr. 24: op 11 april een overleden cypers rode (gestreepte) met witte kater. Na controle bij de dierenkliniek is vastgesteld dat voor 99% zeker is dat het diertje is neergeschoten. Er is melding gedaan bij de politie door de dierenambulance. Als iemand weet wie dit heeft gedaan of iets ziet geef dit dan door aan de politie. De kater is ongecastreerd en heeft geen chip. Het betreft een grote kater, voorpootjes witte voetjes, achterpootjes witte laarzen, onder het bekje en in de hals wit, op 't neusje donkerrood, witte snorharen, staart is geringd, vanaf het puntje zijn de 3e en 4e ring lichter van kleur.

Oldeholtpade, Stellingenweg thv nr 10: een overleden wit met rode poes op 13 april, geen chip, bijna helemaal wit, staart is rood en bovenop de oortjes zitten rode vlekjes, opvallend is 1 rond rood vlekje op linkerzijde, draagt een grijs vlooienbandje.

Oldeholtwolde, A32 thv hectometerpaal 37.0: een overleden wit met cypers (gestreepte) rode kater, op 12 april, ongecastreerd, geen chip, kopje aan de rechterzijde is wit, aan de linkerzijde is het kopje vanaf de wang tot en met het oortje rood, linker oor is rood, vanaf de schouders aan de linkerkant veel rood tot en met de staart, de rode tekening loopt door tot bijna onder de buik aan de linkerkant, de rechterzijde is tot bijna boven op de rug wit vanaf de schouder tot de heup, daarna een rode vlek doorlopend naar de staart die geheel rood en geringd is, aan de bovenkant is de staart donkerder van kleur, naar de punt toe wordt het lichter, op het rechter achterpootje zit een rode vlek op de voorkant, verder zijn de pootjes allemaal geheel wit.

Informatie

Meldpunt Wolvega e.o.

Tel: 088-0064695

wolvega@amivedi.com

www.amivedi.nl