Olyphia kan zege geen goed vervolg geven; Trinitas wint derby

Noordwolde - Olyphia kon het zondagmiddag niet bolwerken tegen Oerterp. Trinitas klopte Oldeholtpade en Oosterstreek en Zandhuizen hielden elkaar in evenwicht.

Olyphia verloor op bezoek bij Oerterp met 3-1. Bij rust leidden de gastheren met 2-0. Twintig minuten voor tijd deden de Noordwoldigers iets terug, maar in de 85e minuut werd de wedstrijd beslist. Olyphia ia na de nederlaag nog steeds voorlaatste.

Trinitas verslaat Oldeholtpade

In de allereerste editie van de derby tussen Oldeholtpade en Trinitas gingen de drie punten naar de bezoekers. De blauw-zwarten klopten de blauw-witten met 2-5. De beginfase was voor Oldeholtpade, dat snel op 2-0 kwam, onder meer door een treffer van Wilco Elslhof. Door doelpunten van Remon Prins en Yanick Wieldraaijer stond het bij rust 2-2. In de tweede helft waren Prins en Wieldraaijer opnieuw succesvol voor Trinitas. Mark Platje bepaalde de eindstand op 2-5.

De Blesse verliest koppositie

De Blesse kwam in de uitwedstrijd tegen SC Balkbrug niet verder dan 0-0. De rood-witten moesten de koppositie afstaan aan Steenwijk. De Blesse zakte naar de vierde plaats, maar heeft slechts een punt achterstand op de koploper. VWC verloor met 0-4 van nummer twee Steewnijkerwold. Alle treffers werden gemaakt door Wilco Stevens.

Derby eindigt onbeslist

De burentwist tussen Oosterstreek en Zandhuizen eindigde in 1-1. Hein Bergsma zette de rood-zwarten na tien minuten op voorsprong. Kort daarop viel de gelijkmaker uit een eigen doelpunt. Oosterstreek eindigde het duel met tien man.

Meer uitslagen en standen staan op www.stellingwerf.nl/uitslagen/zondag