O.C. Hooymeijer heeft weer nieuwe vogels ontdekt

Spanga - Bij Uitgeverij Noordboek verschijnt binnenkort De Nieuwe Gids voor de niet-bestaande Vogels van Europa van kunstenaar en amateurornitholoog O.C. Hooymeijer uit Spanga.

Oudhaan, Draadglijder en Transportfluiter. In het universum van Hooymeijer is geen enkele vogel te gek. In deze geïllustreerde uitgave beschrijft hij uitgebreid een kleine vijftig niet-bestaande, nieuw ontdekte vogels uit heel Europa. Het boek wordt 26 april gepresenteerd in Natuurmuseum Fryslân, waarbij de auteur zijn nieuwe ontdekkingen toelicht. Natuurschrijver Koos Dijksterhuis neemt het eerste exemplaar in ontvangst.

Na het verschijnen in 2013 van De Kleine Gids voor de niet-bestaande Vogels van Europa is Hooymeijer doorgegaan met het speuren naar niet-bestaande vogels.

Over de auteur

O.C. Hooymeijer studeerde in 1981 af aan de Kunstacademie in Rotterdam. Vanaf dat moment exposeerde hij succesvol in Nederland en daarbuiten. In zijn werk stond de mens altijd centraal. Met de start van zijn project ‘The Great Exotic Birdshow’ heeft de mens plaatsgemaakt voor de vogel.