Wolvega geeft wielrentoppers hartelijk welkom

Wolvega - De wereldtop van het vrouwenwielrennen is zaterdag 13 april in Wolvega te bewonderen. Rond de start van de etappe van de Healthy-Ageing-Tour is er een gevarieerd programma met sport, bewegen en gezondheid in het centrum van Wolvega.

De activiteiten zijn vanaf 10.30 uur op het Achtpilarenplein. Aan het winkelend publiek worden gratis flesjes water uitgedeeld.

Belangstellenden kunnen BMX-en, fietsen over een speciaal parcours en voetballen in een pannakooi. Verder is er een smoothieproeverij (vanaf 13.00 uur) en een springkussen.

Wethouder Jack Jongebloed is blij dat de etappe in Wolvega start. ‘Het is uniek dat de wereldtop van het vrouwenwielrennen naar Wolvega komt. Deze activiteit past binnen de ambities van het huidige college om meer aandacht aan sport en bewegen te besteden. Sport en bewegen is goed voor de gezondheid en brengt mensen met elkaar in contact.’

Het voorprogramma is een samenwerking tussen Winkeliers-en Ondernemingsvereniging Wolvega, Buurtsportwerk Weststellingwerf en de gemeente Weststellingwerf. Hier is Jongebloed blij mee. ‘Het winkelcentrum van Wolvega krijgt ook extra aandacht door dit evenement. Dat is fijn voor de ondernemers.’

Etappe Wolvega-Heerenveen

De ploegen worden om 13.00 uur op het Achtpilarenplein verwacht. Hier is om 14.00 uur de ploegenpresentatie. Om 15.00 uur geeft Jongebloed het startsein voor de vierde en voorlaatste etappe. De renners starten vanaf de Van Harenstraat, ter hoogte van Huize Lindenoord. De finish is in Heerenveen.