De Hoeve wint beslissingswedstrijd van KVA

De Hoeve - De Hoeve/Due Amici Fitness komt ook volgend zaalseizoen in de Overgangsklasse uit. In een kolkende sporthal in Nijeveen bleken de korfballers van De Hoeve met 18-20 te sterk voor KVA uit Amstelveen.

Beide teams werden bij het beslissingsduel gesteund door een fanatiek supporterslegioen die voor een fantastische sfeer zorgden.

De Hoeve begint goed

De Hoeve begon goed aan het beslissende duel, waar het bij KVA duidelijk haperde. De Hoeve stond op een snelle 0-3 voorsprong, maar het lukte niet die voorsprong verder te vergroten.

KVA begon ook op gang te komen en sloot aan op 4-4. Daarna ging de strijd lange tijd gelijk op. Halverwege gingen de Amstelveeners met 9-8 aan de leiding.

De spanning stijgt

De spanning steeg. De ploegen verloren elkaar niet uit het oog. Halverwege de tweede helft gaf het scorebord 14-14 aan. In het laatste kwart sloeg De Hoeve zijn beslissende slag.

De Hoeve slaat beslissend gaatje

Er werd een gaatje geslagen naar 14-17. Verdedigend klopte het en KVA slaagde er niet in weer aan te haken. De verdiende winst ging met 18-20 naar De Hoeve en handhaving was een feit.