Gerald Huft vernieuwt slagerij compleet

Oldeberkoop – De slagerij van Gerald Huft in Oldeberkoop is compleet vernieuwd. ‘We hebben alles gestript, van plafond tot de vloer, en vervolgens weer helemaal opnieuw ingericht.’

Wie de slagerij op Wolvegasterweg 11 binnenloopt, kent het niet meer terug. De witte tegeltjes aan de muur zijn vervangen voor eigentijdse betegeling met betonlook als resultaat. ‘Helemaal van deze tijd’, zegt Gerald Huft. Hij is de eigenaar sinds veertien jaar. Het systeemplafond is eruit. De vloer is van steen, maar het lijkt net alsof je over hout loopt. En wat opvalt is de presentatie.

Een rail loopt van achter uit het pand tot in de etalage. Het geldt als vitrine voor bijvoorbeeld een half varken. ‘De klanten kunnen kiezen welk deel ze willen en hoe groot het moet zijn. Ideaal voor een barbecue. Ik snijd het dan precies op maat, zodat de klant het mee kan nemen. We halen met de rail het verwerken van het vlees naar de winkel. Dat maakt de beleving groter en we geven graag openheid van zaken.’ Voor de vitrine liggen in de etalage tevens luxe stukken vlees.

De rest van het apparatuur in de winkel is ook vernieuwd. Naast een nieuwe toonbank, kan de klant te kust en te keur in een derde vitrine. ‘Ons assortiment is flink vergroot, waardoor we iedereen beter van dienst kunnen zijn.’ Alsof dat niet genoeg is, is ook de kleding van het personeel vervangen. Voorheen droeg iedereen een schort. Dat is nu een blouse en een sloof. ‘Past ook helemaal bij deze tijd.’

Huft is sinds veertien jaar de eigenaar van de slagerij. Destijds onderging het pand een kleine aanpassing, maar dat hield bij een nieuwe verflaag wel op. De huidige verbouwing nam enkele weken in beslag. Tijdens de verbouwing bleef de zaak geopend. De opening werd verricht door de kinderen van de ondernemer. Na de officiële opening trakteerde Huft alle aanwezigen op een hapje en een drankje. De slagerij kan er weer jaren tegenaan.