Verdachte schietincident aangehouden; hennepkwekerij ontmanteld

Kallenkote - De politie heeft bij een doorzoeking van een woning in Kallenkote dinsdag de bewoner aangehouden. Hij wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij het schietincident van vorige maand op de A32 tussen Tuk en Wolvega.

Bij de doorzoeking troffen agenten een vuurwapen en een in werking zijnde hennepkwekerij aan. In de hennepkwekerij stonden 304 planten. De stroomvoorziening van de kwekerij was illegaal afgetapt. De planten en de apparatuur worden vernietigd.

De verdachte is in verzekering gesteld. De politie heeft daarnaast meerdere voertuigen in beslag genomen. De doorzoeking vond plaats in verband met het onderzoek naar het schietincident.

Op de rotonde bij de Witte Paarden in Steenwijkerland kwamen in februari twee voertuigen met elkaar in botsing. Dit betrof een zwarte bestelbus en blauwe Citroen C1. Ze reden daarna beiden de snelweg A32 op in de richting van Wolvega. De bestuurder of een inzittende van de zwarte bestelbus zou tijdens die rit op de A32 met een vuurwapen hebben geschoten op de blauwe Citroen. Het zou gaan om een verkeersruzie. Er vielen geen gewonden.

De A32 van Steenwijk in de richting van Wolvega werd volledig afgesloten voor sporenonderzoek.

De politie is nog op zoek naar getuigen, die op maandag 25 februari rond het tijdstip van het schietincident (10.00 uur) iets hebben gezien op de A32. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844, anoniem via 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.