Annabella gaat streamen voor beenmergdonoren

Wolvega - Annabella Oostdam, leerling van OBS Tuindorpschool in Wolvega wil graag dat zoveel mogelijk kinderen met leukemie hun held kunnen vinden. Zij helpt graag kinderen die hulp nodig hebben.

Deze winter heeft zij 800 knuffeldieren verzamelt en naar Roemenië gebracht. Nu gaat ze “spelen om te leven”. Eind vorig jaar heeft zij ook al een actie voor het goede doel op touw gezet. Ruim 800 knuffels zijn toen naar Roemenië gegaan om de arme kinderen daar met de Kerstdagen blij mee te maken.

Hoe gaat ze dat doen?

Het gaat om een evenement van Computer Gaming Clan Ryzing Gaming. Dat is een vereniging waar iedere gamer van 18 jaar en ouder uit Europa zich bij aan kan sluiten.

Omdat Ryzing Gaming een vereniging is met Duitse wortels, is er een samenwerking aangegaan met DKMS (Deutsche KnochenMarkSpenderdatei) om de maatschappij bewust te maken van de noodzaak om donor te worden. Zij werken door heel Europa en werken ook samen met de Nederlandse beenmergdonorbank Sanquin.

Meest voorkomende vorm van kinderkanker

Ongeveer 1 op de 285 kinderen krijgt voor het 20e levensjaar de diagnose leukemie. Leukemie is daarmee de meest voorkomende kankervorm bij kinderen en jeugdigen. Maar het kan iedereen treffen. De ziekte is in veel gevallen te genezen door een transplantatie met “vers” beenmerg of stamcellen van iemand die niet ziek is. Beenmergdonorbanken van over de hele wereld zoeken daarom zoveel mogelijk donoren in de leeftijd van 17 tot 55 jaar.

Vragen over donor zijn beantwoorden

Er bestaan veel onduidelijkheden over het donor zijn, waardoor men zich niet opgeeft. Deze vragen moeten natuurlijk beantwoord worden. Om zoveel mogelijk personen te bereiken wordt er gestreamd. Alle deelnemers spelen thuis op hun eigen PC een game en “streamen” dat via internet, waardoor iedereen met internet naar hen kan kijken hoe ze dat spel spelen. Dit gebeurt van Goede Vrijdag 19 april tot en met Paaszondag 21 april via www.twitch.tv/ryzinggaming. Omdat het speciaal om kinderen gaat worden er geen gewelddadige games gespeeld.