Kapsalon ’t Bercoper Schaartje kwart eeuw

Oldeberkoop - Kapsalon ‘t Bercoper Schaartje bestaat 25 jaar.

Op 14 maart 1994 openden Jolanda Koopstra en Oetie van der Meer de deuren van hun eigen kapsalon. Ze zijn al vriendinnen al vanaf de lagere school en hadden dezelfde passie. Ze startten de zaak toen zij 20 en 21 jaar oud waren en er werkte één parttimer, wat al snel uitgroeide tot zes kapsters in totaal. Wel allemaal parttime. Na drie jaar groeide de salon uit hun jasjes, waarna er een grote verbouwing plaatsvond.

Omdat er veel veranderingen op het kappersgebied zijn, is het heel belangrijk om up to date te blijven. ‘We volgen daarom veel cursussen en trainingen. Zo is elke kapster bij ons een week lang op training geweest bij de kinki-academie in Amsterdam’, vertelt Koopstra. ‘Om dat bij te houden gaan we jaarlijks één tot twee keer terug voor bijscholing. We werken met de merken Matrix en Redken. Ook daar volgen we de cursussen die aangeboden worden. Ook de mannen worden niet vergeten. Zo hebben we verschillende barbiertrainingen gedaan en hebben we een stoere mannenlijn ‘De Barberstation’.’

De dames bezorgen de heren niet alleen een goede coupe. Het afgelopen jaar hield ‘t Bercoper Schaartje drie keer een avond ‘high bier’; een avond waar vaders leren hoe ze hun dochters haar vlechten onder het genot van een hapje en een biertje. Het werd een groot succes.

De kapsters hebben het bij ‘t Berkoper Schaartje goed naar hun zin. In al ie jaren is er weinig verloop onder het personeel. De kapsters lopen er stuk voor stuk al tussen de vijftien en twintig jaar rond.

Salonautomatisering

‘We zijn dit jaar gestart met Salonautomatisering.’ Dat houdt in dat klanten via de Facebookpagina online een afspraak maken. ‘Onze klantenkring is heel divers. Van jong tot oud komt bij ons. Een groot aantal klanten bezoekt onze salon zelfs al 25 jaar. Daardoor heb je ook een band met je klanten. Ons jubileum vieren we de komend tijd met wat lekkers bij de koffie en een leuke attentie.’