Meubels maken met underlayment platen

voorbeel underlayment materiaal

Tegenwoordig kun je het zo gek niet bedenken of het wordt zelf gemaakt. In plaats van een kant en klaar meubel kopen bij een woonwinkel, kiezen de klussers onder ons er steeds vaker voor om kasten, tafels of banken zelf in elkaar te knutselen. Bijvoorbeeld met behulp van plaatmateriaal, zoals underlayment. Zie jij dit ook wel zitten? In deze blog lees je welke soorten underlayment hier het meest geschikt voor zijn én waar je deze kunt kopen!

Waarom zelf een meubel maken met behulp van underlayment?

Wanneer je op zoek gaat naar meubels, dan zul je erachter komen dat het aanbod erg groot is. Toch kan het zijn dat je net niet vindt wat je écht mooi vindt. In dat geval kan het een uitkomst zijn om zelf aan de slag te gaan. Maak je meubels zelf, dan kun je dit geheel naar eigen smaak doen. Daarnaast bespaar je in de meeste gevallen ook geld. Je moet echter wel bereid zijn om er wat tijd in te steken.

Welke plaatsoorten worden het meest gebruikt voor het maken van meubels?

Voor do it yourself projecten, zoals het maken van een kast of tafel, kunnen diverse plaatmaterialen gebruikt worden. Veelgekozen plaatsoorten zijn MDF, spaanplaat, OSB en underlayment.

Underlayment als plaatmateriaal voor het maken van meubels

Underlayment is een erg sterke plaatsoort en dus populair voor vele toepassingen, waaronder het maken van meubels. Echter zit er wel verschil tussen de diverse underlayment platen. Zo zijn fins vuren en radiata pine vanwege de aanwezigheid van mooie fineren het meest geschikt om meubels mee te maken. Om de stevigheid van het meubel te kunnen garanderen, is het aan te raden te kiezen voor een minimale dikte van 12 mm.

Underlayment koop je bij Sleiderink Bouwmaterialen!

Op de website van Sleiderink vind je vele soorten plaatmateriaal, waaronder underlayment . Bij Sleiderink Bouwmaterialen kun je zowel terecht voor de aanschaf van underlayment platen als voor advies. Naast dat underlayment geschikt is voor het maken van meubels, kun je er ook een ondervloer mee leggen of de platen gebruiken als onderdeel van het dakbeschot.

Nieuws

menu